Vejledning vedr. nyfødte...

Spørgsmål og svar om drægtighed, marsvineunger, fødsler m.m.
Ønsker du at vise dine nye unger frem eller fortælle om dem, så benyt "Præsentation og billeder af unger".

Redaktør: Redaktører

Besvar
C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Vejledning vedr. nyfødte...

Indlæg af C&T » tirs 24. jun 2014 20:11

Vi fik jo 4 fantastiske unger i lørdags. 2 piger og 2 drenge. De er allerede begyndt at nappe lidt til grønt, græs, persille, mælkebøtter og til en frøstang. Men vi har slet ikke set dem røre tørfoder. Kan man sige noget om hvornår de begynder at spise tørfoder? De dier alle sammen og stiger alle fint i vægt.

Dertil skal vi lige høre om ik' det er korrekt at fingerreglen for viderebringelse er 4 uger og minimum 300 gram?

Vi står i en lidt speciel situation fordi vi rejser til USA d. 11/7, altså om under 3 uger. Vi har fundet 'barnepige' men de vil jo blive kønsmodne imens vi er ude og rejse hvilket jo er lidt risikabelt når vi har fået 2 hunner og 2 hanner. Hvor gamle skal de være før man kastrerer dem? Hvad ville I gøre? Kan vi fx godt ta' de 2 babyhanner fra moderen og sætte dem med Hugo (vores voksne han) når de er 3 uger gamle? Eller skal de stadig kunne die i uge 3?

Rikke Breiner Kazoos
Afhængig af mutterne :-)
Afhængig af mutterne :-)
Indlæg: 3780
Tilmeldt: søn 18. okt 2009 23:33

Re: Vejledning vedr. nyfødte...

Indlæg af Rikke Breiner Kazoos » tirs 24. jun 2014 20:37

Hvor lang tid skal i være væk? Jeg vil ikke anbefale, at i tager dem fra før i rejser, da de har brug for fire uger med deres mor, og muligvis længere tid, hvis ikke vægten er over 300 gram. Kan i ikke få marsvinepasseren til at sætte de to hanunger over til jeres voksne han, hvis ikke i er hjemme når de skal tages fra?
Billede

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Vejledning vedr. nyfødte...

Indlæg af C&T » tirs 24. jun 2014 22:14

Rikke Breiner Kazoos skrev:Hvor lang tid skal i være væk? Jeg vil ikke anbefale, at i tager dem fra før i rejser, da de har brug for fire uger med deres mor, og muligvis længere tid, hvis ikke vægten er over 300 gram. Kan i ikke få marsvinepasseren til at sætte de to hanunger over til jeres voksne han, hvis ikke i er hjemme når de skal tages fra?
Vi tager dem helt sikkert ikke fra inden vi rejser. Vi er væk fra d. 11/7 - 27/7 og de er født d. 21/6. Det lader til at de alle 4 stiger fint i vægt. Jo vi tænker også at få vores 'barnepige' til at sætte hanungerne sammen med Hugo. Vi har ekstra bur så det er en mulighed.

Besvar