Gravid eller ikke gravid??

Spørgsmål og svar om drægtighed, marsvineunger, fødsler m.m.
Ønsker du at vise dine nye unger frem eller fortælle om dem, så benyt "Præsentation og billeder af unger".

Redaktør: Redaktører

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » tors 29. maj 2014 14:57

Hej alle - vi er nye på Mutterne - en længere introduktion kommer snarest :)

Men først har vi lidt af et mysterium vi har brug for hjælp med at få opklaret :)

Vi har Lone på 11 mdr. som for 4 uger siden blev sat sammen med Hugo på 2 år. Vi fik hende i februar til vores marsvin Leif, som desværre gik hen og døde pga. en voldsom byld han fik efter sin kastration. De første 7 dage efter Leif blev kastreret fik han lov og møde Lone dagligt i ganske korte omgange hvor vi sad med dem på et stort tissetæppe. Efter 7 dage lod vi dem så gå sammen fordi hun løb fra ham hver gang han forsøgte at parre hende og desuden fik han på intet tidspunkt lov til at parre hende "rigtigt" så vi mente det var sikkert men 2 dage senere, d. 8. marts, vågnede vi op til en parringsforestilling af dimensioner. Lone var tydeligvis i løbetid... :D

Nå men her 82 dage senere er der altså ikke kommet babyer endnu MEN noget tyder på hun er godt og grundigt gravid!!!

Siden vi fik hende i februar og til nu er hun gået fra 628 til 1187 gram. Er det ikke meget på så kort tid? Hun spiser utrolig meget men vi giver også meget grønt.

Lone har tilbage i december født et kuld hos en tidligere familie så hun har været gravid før men hun har ændret sig meget siden vi fik hende. Hun er blevet noget pærerformet og har nærmest en hård kugle ved hver bagben og vi kan mærke hun er noget "udspilet". Hun løber dog rundt i buret og hopper op på sit hus og er generelt aktiv men måske ikke så aktiv som hun var for 1-2 mdr. siden.

Vi kan forstå at vi burde kunne mærke babyerne sparke indeni hende men der bliver vi uenige. Den ene af os mener det blot er hendes hjertebanken man kan mærke og den anden af os mener det er babyer man kan mærke sparke. Hvor kraftige spark burde vi kunne mærke?

En ting der taler meget for at hun er gravid er at hun umiddelbart ikke har været i løbetid i de 4 uger hun har gået sammen med Hugo for på intet tidspunkt har han været specielt interesseret i at parre hende "rigtigt".

En anden pudsig ting er i øvrigt at vi satte Hugo i et andet bur da hun var 67 dage henne for at give hende fred. Fire dage senere, ved 23-tiden efter vi havde slukket lyset og var gået i seng, satte hun sig hen i hjørnet af sit bur og lavede nogle lyde vi ALDRIG før har hørt nogen af vores marsvin sige. Hun kom med lydene i nogle korte 'sæt' og gentagede det 4-5 gange hvorefter hun stoppede. Det var meget underligt men vi læste så at de laver en speciel lyd når deres bækken løsner sig og så føder de inden for 48 timer efter det er sket. Kan det være disse lyde? Men hvorfor pokker har hun så ikke født endnu?

Nå men vi håber nogen af jer har nogle gode inputs som kan hjælpe med at opklare mysteriet.. :)

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Mysteries » tors 29. maj 2014 21:23

Hej med jer (tror godt jeg ved hvem der gemmer sig bag C&T ;) )
Spark fra marsvinebabyer er temmelig voldsomme, så man er ikke i tvivl om der er unger, når først de sparker. Hvis I sidder med hende og lægger jeres hænder på hver side af maven, så vil I kunne mærke de små ben derinde bevæge sig mod hendes maveskind, som et eller andet dyr der kravler under et tæppe. Man kan også nogle gange se det på maven, at de sparker, fordi den buler ret meget ud. Ofte kan man også høre dem skære tænder derinde.
Hvis det er 82 dage siden I mener hun er parret, så er hun nok ikke drægtig, for så længe går der nu ikke. Prøv at regne tilbage hvornår hun sidst gik sammen med Leif, og hvis det er indenfor 10-14 dage fra hans kastration er der måske nok en lille chance for at det lykkedes for ham. Jo længere tid der er gået fra kastrationen, jo mindre sandsynligt at der skulle være nogen sædceller tilbage i ham.
Hendes vægtøgning er godt nok heftig, men det kunne også være fordi hun har fået plads og ro til at vokse nu, efter at have haft unger i en tidlig alder. Hvor gammel er Lone nu? Hvis det viser sig hun ikke er drægtig og I mener at kunne mærke nogle buler inden i hende alligevel, kan det også være sådan noget som cyster på æggestokkene.
Christina

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » fre 30. maj 2014 09:22

Hej Christina - du har gættet helt korrekt :wink:

Det er nok bare en heftig vægtforøgelse fordi hvis de bevæger sig så meget som du beskriver så er hun ikke gravid. Hvis man holder om hendes mave kan der dog godt være lidt 'movement' indeni hende men det er svært at vurdere om det er hjertebanken eller hendes egne bevægelser fordi hun er bestemt ikke glad for at komme ud af sit bur...

Vi mener Leif blev kastreret tilbage i uge 9 eller 10 og er ret sikre på at det var om morgenen d. 8. marts hun tydeligvis var i løbetid. Men det kan godt være vi husker forkert fordi vi troede jo ikke hun ville blive gravid hvorfor vi ikke tog videre notits, men pga. den store vægtforskel fra dengang og til nu er vi blevet ret mistænksomme :) Vi må jo prøve og vente og se tiden lidt an. Det kan jo være hendes vægt stille og roligt begynder at finde et niveau nu hvor hun ikke tager yderligere på.

Det som taler meget for at hun er gravid er vel det her med at hun ikke lader til at komme i løbetid? Er det normal at Hugo slet ikke forsøger at parre hende i en måned? Altså han går og brummer af hende adskillige gange dagligt for at lægge lidt op til hende men vi har aldrig set ham parre hende - hverken rigtigt eller for at dominere...

Og i øvrigt tillykke med dine små nye fine banditter - vi så dem på din hjemmeside i går - de jo helt uimodståelige! Vi håber du finder nogle aftager meget snart så vi ikke fristes til at købe flere :P

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » lør 31. maj 2014 16:52

Kan man upload billeder her i tråden? Vi kan ikke helt finde ud af hvordan man gør... Så kan I nemlig lige se hende. Hun begynder at se ret stor ud omkring bagdelen. Det ligner næsten hun har 2 kugler ved benene...

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » søn 1. jun 2014 00:06

C&T skrev:Kan man upload billeder her i tråden? Vi kan ikke helt finde ud af hvordan man gør... Så kan I nemlig lige se hende. Hun begynder at se ret stor ud omkring bagdelen. Det ligner næsten hun har 2 kugler ved benene...
Vi fandt ud af det og har lagt et par billeder op af Lone via nedenstående links:

http://i1375.photobucket.com/albums/ag4 ... d558b3.jpg
http://i1375.photobucket.com/albums/ag4 ... f5389a.jpg
http://i1375.photobucket.com/albums/ag4 ... c4f65b.jpg
http://i1375.photobucket.com/albums/ag4 ... e02fb2.jpg

Hun ser noget pærerformet ud synes vi...

Brugeravatar
Marsvin
Administrator
Administrator
Indlæg: 4890
Tilmeldt: man 19. jan 2004 12:58
Geografisk sted: Albertslund
Kontakt:

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Marsvin » søn 1. jun 2014 00:38

Kode: Vælg alt

Billeder: Man skal bruge "Img" knappen til billeder. Marker f.eks. linket og klik på Img-knappen eller klik på knappen og indsæt linket, så der kommer [img] foran og [/img] efter:
[img]http://i1375.photobucket.com/albums/ag467/GuineaPigsCPH/Lone1_zps91d558b3.jpg[/img]
Så bliver det til det her:

Billede

Og de 3 andre er her:
Billede
Billede
Billede

Om hun er drægtig kan jeg ikke svare på udfra billederne. Nogle er mere "bredrøvede" end andre :)
Venlig hilsen

Johnny Ramm - Tidligere @marsvin.dk opdræt af Abyssinier
Over-Gnaverhjernen ;-)
OverAdmin & Ejer af Forum.

http://mutterne.dk
admin@mutterne.dk

Alle mine Abyssinere er efter rene Sydamerikanske linier. Alle der er født her, er danske mutter ;-)
Billede

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » tirs 3. jun 2014 18:02

Tak for hjælp med billederne :)

Er der nogen som tør gætte på om hun er gravid eller ej ud fra billederne?

Vi er efterhånden ganske sikre på det fordi hun tager stadig på i vægt og i går drak hun helt enormt meget og vi kan se på vandbeholderen at hun drikker mere end normalt. De sidste par dage har hun også kaldt mere og mere på os efter grønt selvom vi i forvejen fodrer dem med masser af lækkert grønt. Så noget tyder på der er nogle små banditter indeni hende, der gør hende ekstra sulten og tørstig :)

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Mysteries » ons 4. jun 2014 18:35

Hun ser noget pæreformet ud, men det er ikke til at se om hun er drægtig eller ej pga. hvirvlerne. Hvis hun skulle være parret d. 8.3., så er hun gået næsten 3 uger over tid nu, så jeg tror næppe hun er drægtig fra dengang. Hvad med Hugo, hvornår satte I ham sammen med Lone? Jeg tænker på om han kan have nået at gøre noget.
Christina

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » ons 4. jun 2014 22:43

Det er i virkeligheden nok Fritz (vores black tan som Ulla fik) der har gjort Lone gravid. Vi var nemlig nød til at sætte enten Fritz eller Hugo sammen med Lone i nogle få dage pga. Fritz og Hugo jo kom op og slås kort efter Leif blev aflivet og vi ik' havde ekstra bure. Det var i påsken og passede nogenlunde med at hun ikke ville nå at komme i brunst i de dage hvis hun havde været det den 8-9. marts og desuden troede vi allerede på daværende tidspunkt at hun var gjort gravid af Leif, da det ikke lod til hun var kommet i brunst igen siden den 8-9. marts, og samtidig tog meget hurtigt på i vægt. Men som du skriver, så kan hun ikke være gjort gravid den 8. marts fordi så ville hun jo ha' født nu.

Men vi tror hun er langt henne nu og derfor kan det godt passe det er fra de dage hun gik med Fritz. Er det dét så er hun 46-49 dage henne nu hvilket vel stemmer meget godt overens med hendes størrelse. Vi var dog hjemme de dage og det lod ikke til hun var i brunst på det tidspunkt men det må jo ha' været tilfældet... Ellers er det et Jesus-barn :D

Vi vejede hende i forgårs og hun nærmer sig 1300 gram og hendes pæreform har taget til i størrelse. Dertil drikker hun som om der ik' er bund i hende og hun kalder på mad så snart vi træder ind ad døren selvom hun får masser af lækkerier 3x dagligt. Vi er selvfølgelig OBS på at fodre ekstra og hun får også dagligt ekstra C-vitamin i form af en stor dusk bredbladet persille som hun modvilligt deler med Hugo :D

I aftes har vi følt hende meget forsigtigt på maven/bugen uden at løfte hende op og mærkede tydeligt bevægelse og 'spark'.

Det er egentlig helt fint hun er gravid. Det skal nok blive noget helt særligt at opleve. Men det var jo ikke lige planen :D

Vi skal nok lige holde dig opdateret, men du kan vidst godt regne med at ha' fået dig nogle små nye 'patienter' :D

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Mysteries » tors 5. jun 2014 17:09

Ah, okay :) Jamen så lyder det jo som om hun er drægtig alligevel. I får det jo nok at se på ungernes farver, om Fritz er faren. Jeg tror nok at fox-genet dominerer (ellers må genetiknørderne lige rette mig). Og det passe meget godt med sparkene hvis hun er 7 uger henne.
Christina

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Mysteries » tors 5. jun 2014 20:23

jeg mener tan-genet, selvom det vel i bund og grund er det samme bortset fra farven.
Christina

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » lør 7. jun 2014 13:05

Det bli'r spændende at se når de kommer ud :) Men vil det sige at babyerne kan blive black tans ligesom Fritz eller vil de blive en kombo med hvirvler?

Hun er blevet noget kræsen hvilket er lidt pudsigt fordi hun kalder meget på mad. Men hun rører slet ikke peberfrugt, æbler og gulerødder hvilket både hende og Hugo ellers plejer at spise i stor stil. Vi fodrer altid meget grønt så i går fik de også ærter i bælg, tomater, spidskål og persille samt hjertesalat hvilket var et hit. Nogen forslag til hvilket grønt vi kan fodrer med i stedet for peberfrugt og gulerødder, som også indeholder c-vitamin?

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Mysteries » lør 7. jun 2014 17:21

Hvis I kan få fat i græs og mælkebøtter vil det være rigtig godt for hende.
Christina

C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af C&T » man 9. jun 2014 17:59

Så blev der 'høstet' en ordentlig portion mælkebøtter og græs til de to banditter og så har de ovenikøbet fået udvidet deres bur nu med en lille grøn udestue :D

Billede

Billede

Billede

De helt oppe og køre over situationen :mrgreen:

Ulla
Har styr på mutterne :-)
Har styr på mutterne :-)
Indlæg: 526
Tilmeldt: søn 24. jun 2012 17:02
Geografisk sted: Islev, Rødovre

Re: Gravid eller ikke gravid??

Indlæg af Ulla » tirs 10. jun 2014 06:18

Det er da hygge der vil noget :D

Besvar