Fjerne huset for en periode eller?

Stedet hvor du kan komme med fiduser til glæde for marsvinet. Det kan være erfaringer du har gjort dig, ideer til sjovt legetøj, hjemmelavede bure osv.

Redaktør: Redaktører

Besvar
putte
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 45
Tilmeldt: tors 23. jul 2015 23:52

Fjerne huset for en periode eller?

Indlæg af putte » søn 30. aug 2015 22:31

Hejsa alle sammen ☺

Jeg er ny herinde og jeg håber at i kan hjælpe mig.
Det drejer sig om vores to små han marsvin-unger på henholdsvis 7 og 9 uger. Vi har haft dem i ca to uger men når de er nede i buret så er de KUN inde i deres huse. De kommer lige ud engang i mellem og snuser lidt rundt men ved den mindste lyd eller bevægelse fra os andre, så spæner de ind i deres hus igen og det går bare stærkt. Vi snakker med dem flere gange om dagen og de er også oppe og løbe rundt i deres løbegård og hvor de også snakker og ser ud til at have det rigtig godt. Men det går mig rigtig meget på at de er inde i huset hele tiden.
Jeg har læst samt hørt at det bedste er at fjerne huset for en periode og så lægge en masse hø i stedet for, indtil de finder ud af at lydene ikke er farlige. Men så har jeg også læst det modsatte - så hvad syntes i er bedst at gøre??
Vil lige sige at i buret er der udover to huse med et tæppe på taget og en stige derop til også en høhæk, en træbro, en køje, æblegrene og en høkugle. Så det er jo ikke fordi at de kære små vil kede sig eller at der ikke er noget ☺
Håber virkelig at i kan hjælpe mig.

Venlig hilsen Katya

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Fjerne huset for en periode eller?

Indlæg af Mysteries » man 31. aug 2015 16:50

Jeg er tilhænger af at man lader dem have et gemmested, om det så er et hus, en tunnel eller hule er for så vidt underordnet. En bunke hø kan de også gemme sig i, men jeg synes nogle gange de får gravet sig mere ned i det, og gemmer sig mere, end de ville gøre i et hus. Brug gerne et meget åbent hus, f.eks. carportshusene fra LUX shoppen eller, hvis det er et tremmebur, hæng et håndklæde ned gennem toplågen og ned over siden, så der er en hule af to håndklædesider, som de kan gå ind i. I takt med at de bliver mere tamme, skal de nok komme mere frem. Indtil da er det rart for dem med et trygt gemmested.
Christina

putte
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 45
Tilmeldt: tors 23. jul 2015 23:52

Re: Fjerne huset for en periode eller?

Indlæg af putte » man 31. aug 2015 18:29

Hej Christina.
Mange tak for dit svar tilbage samt råd ☺ jeg ville heller ikke have det godt med at skulle fjerne huset fra dem da det jo er deres tryghed men jeg kom bare I tvivl om det ville være det bedste.
Men jeg vil da helt klart prøve det med håndklædet - min fantasi rækker ikke så langt hvad der angår sådan noget :D
Har også hørt meget godt om de der carporthuse og set de sødeste billeder med hvor de bliver brugt.
Tusinde tak for dit ærlige svar som jeg helt klart vil tage til mig ☺

Venlig hilsen Katya

Besvar