Update fra "svinefarmen" og et spørgsmål :)

Til lidt hygge snak om marsvin, eller til emner der ikke passer ind i de andre kategorier. Vil du fortælle om en oplevelse med dit marsvin som f.eks. fødsel eller en sjov ting det har lavet osv.

Tonen skal holdes pæn, ellers er der rimeligt frit spil :-)

Redaktør: Redaktører

Besvar
C&T
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 23
Tilmeldt: søn 20. apr 2014 13:03

Update fra "svinefarmen" og et spørgsmål :)

Indlæg af C&T » fre 2. jan 2015 13:04

Se lige disse to bedårende mutter :mrgreen:

Billede

Det er vores 2 kære hunner, som blev født i juni, og som fortsat går sammen med moderen samt vores kastrerede han, Hugo, og der er som sådan ingen problemer men den sammensætning - endnu..

Den brune hun (t.h. på billedet) er dog ved at udvikle sig til lidt af en hidsigprop, som meget gerne vil bestemme. Omvendt så er den sorte hun (t.v. på billedet) en rigtig piveprinsesse, som hyler bare nogen af de andre nærmere hende. Hun er meget nervøs, og ligger det meste af tiden i huset eller i røret.

Vi har nu flere gange taget de to søskende i at være efter hinanden. Det starter typisk med at den brune vil ind i huset eller have noget mad som den sorte spiser, eller hvis den sorte kommer for tæt på. Den brune hun er kun efter sin søster og sætter sig ikke op i mod hverken sin mor eller Hugo. Det tangerer nærmest til mobning hvis man kan drage den sammenligning... De har aldrig bidt hinanden men de kan godt finde på at klapre tænder og jagte hinanden i et split sekund. Tit så løfter de snuderne overfor hinanden til den ene trækker sig. Det er helt klart en dominansting. Men nu har det stået på 1 en måned så spørgsmålet er om det mon er noget de vil blive ved med eller tror I det går over?

Det skal jo helst ikke være sådan at den sorte skal trynes resten af sine dage og det værste ville være hvis den brune i takt med at hun bliver større, tror at hun skal sætte dem alle på plads. Det er dog heldigvis ikke tilfældet endnu men vi frygter lidt udviklingen, hvis ikke hun ændrer adfærd.

Brugeravatar
Lina
Mutteforumjunkie :-)
Mutteforumjunkie :-)
Indlæg: 36225
Tilmeldt: søn 16. maj 2004 18:21
Geografisk sted: 3rd rock from the sun
Kontakt:

Re: Update fra "svinefarmen" og et spørgsmål :)

Indlæg af Lina » fre 2. jan 2015 15:49

det er meget muligt at hun vælger sin søster, fordi de andre ikke finder sig i at blive kanøflet. Men jeg kan godt se dilemmaet, for det er jo osse synd hvis man har en flok, hvor den ene ender med at blive trynet. Det er så ikke sikkert at bøllen vokser fra det... måske.. måske ikke. Hvis ikke, så er der jo lidt alternativer...dog nok ikke de fedeste når man bare gerne vil have en harmonisk flok. Man kan overveje at lade den ene søster flytte, eller splitte dem op sådan at man har to bure istedet for et.
Der findes kun 10 slags mennesker:
Dem, der forstår det binære talsystem. Og dem, der ikke forstår det.


I refuse to have a battle of wits with an unarmed person
Billede Billede Billede
Billede Billede Billede
Billede Billede Billede
Sweet Leaf - Kugge.dk - Fotoguide For Dummies - Pixel's Side

Besvar