Voldsomme hanner.

Her kan der snakkes om marsvinets adfærd, psyke og mentalitet.

Redaktør: Redaktører

Besvar
Kriken
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 16
Tilmeldt: lør 16. nov 2013 16:06

Voldsomme hanner.

Indlæg af Kriken » ons 19. aug 2015 11:23

Hej alle.

Igår fik vi en ny han (5mdr) til vores 5mdr gamle hanmarsvin da vores gamle mistede sin bror for 2 dage siden. De har siden vi satte den nye ned i buret til vores gamle, været ret voldsomme ved hinanden. De brummer, klapre tænder og løber efter hinanden og til tider kommer de med en skrigelyd når de "jagter" hinanden. Vi har ikke opserveret sår/rifter og lign.
Vi oplever dog også at de kan sidde og spise og slappe af ved siden af hinanden. Men hovedsageligt forgår den voldsomme adfærd. Skal vi være bekymret? Og i så fald, hvad gør vi?

På forhånd tak.

Kenneth og Kristina

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Voldsomme hanner.

Indlæg af Mysteries » man 31. aug 2015 16:47

Hej Kenneth og Kristina
Nu ved jeg ikke om det går bedre, men hvis de stadig ikke kan enes, kan det være de skal skilles ad, og I så prøver igen om nogle dage på neutral grund. At sætte dem sammen direkte i buret kan godt føre til at de slås. De skal helst introduceres for hinanden på neutral grund, så de kan komme fra hinanden hvis der opstår uoverensstemmelser. I den tid de går hver for sig, vil det være en god idé ikke at vise dem anden opmærksomhed end bare at fodre og give vand. Så bliver de socialt lidt understimuleret og kan have lettere ved at acceptere hinanden.
Christina

Besvar