carlo gør underlige ting.

Her kan der snakkes om marsvinets adfærd, psyke og mentalitet.

Redaktør: Redaktører

Besvar
Kriken
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 16
Tilmeldt: lør 16. nov 2013 16:06

carlo gør underlige ting.

Indlæg af Kriken » ons 15. apr 2015 21:51

Hej alle.

Håber i kan hjælpe.

Vi har en fantastisk marsvin, Carlo, som er 2 år. Han trives rigtig godt sammen med sin "kæreste" Dolly... Og de hygger sig sammen i buret. Her til aften da vi havde Carlo oppe til alm nusning, bed vi mærke i at han, mens han ellers sad helt stille, begyndte at lave meget små spjæt og med miven lyd samtidig, det gentog sig 10-12 gange med få sekunders mellemrum, og så stoppede det... Det var tydeligvis ikke hans glade popcorning, og heller ikke fordi han blev rørt steder han ikke kunne lide. Tænkte om det kunne være nogle bittesmå kramper. I så fald, hvad forsager dette?

Håber i kan hjælpe.

Hilsen Kenneth og Kristina.

MKBaun
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 18
Tilmeldt: fre 20. sep 2013 08:47

Re: carlo gør underlige ting.

Indlæg af MKBaun » tors 16. apr 2015 17:38

Muskelsitring kan være tegn på kalk mangel. Ses nu sjældent udover ved især drægtige satin hunner. En alm kalktablet knust og givet i sprøjte kan afhjælpe.
Ved ikke om C-vitamin mangel også kan give sitren. Det vil føre til lammelser mv. Hvilket foder får han? Er han ordentlig dækket ind, også med godt grønt (ikke kun gulerødder, salat og agurk).
Men generelt vil jeg sige at hvis han siger lyde kan det være tegn på noget der gør ondt. Og det ville nok være en ide med dyrlæge besøg. Marsvin viser først sent de har smerter.

Kriken
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 16
Tilmeldt: lør 16. nov 2013 16:06

Re: carlo gør underlige ting.

Indlæg af Kriken » fre 17. apr 2015 18:00

Mange tak for respons:)

Jeg vil mene at han er godt dækket ind hvad angår føde... Udover gulerødde, salat og agurk, får han med jævne mellemrum, spinat, broccoli, selleri, som vi veksler imellem, og så får han tørfodder der har højt indhold c-vitamin samt ekstra dråber c-vitamin i hans vand:) han har også kalk-sten i buret, men vi har ikke været opmærksomme på om han ikke slikker nok på den... Men er det du kalder muskelsitren noget hvor han har smerter?

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: carlo gør underlige ting.

Indlæg af Mysteries » lør 18. apr 2015 14:47

Nogle gange kan man fremprovokere spjæt ved at ae dem på bestemte steder på kroppen, særligt bagbenene. Når der nævnes kalkmangel og muskelsitren, så er det primært satinmarsvin det handler om. I sjældne tilfælde satinbærere. Muskelsitren er når du kan mærke hans muskler sitre under fingrene på dig, hvis du f.eks. lægger to fingre på hans baglår. Det kan være optakten til kramper pga. kalkmangel. Er han ikke satin og det ikke føles som beskrevet, men i øvrigt fortsætter med ufrivillige og uprovokerede spjæt, ville jeg nok søge dyrlæge. Du bør også søge dyrlæge hvis han er satin og du oplever kramper. En injektion med kalk vil være mere effektivt end at give det som kalktabletter.
Christina

Besvar