Udstillingslokaler

Spørgsmål om udstillinger. Hvad , hvor, hvornår og hvordan i forbindelse med udstillinger.

Redaktør: Redaktører

Besvar
Brugeravatar
Lina
Mutteforumjunkie :-)
Mutteforumjunkie :-)
Indlæg: 36225
Tilmeldt: søn 16. maj 2004 18:21
Geografisk sted: 3rd rock from the sun
Kontakt:

Udstillingslokaler

Indlæg af Lina » man 23. aug 2010 18:59

Her er info om hvad der kræves af lokaler til udstilling.
Det vil jo være dejligt hvis der er nogle som har mulighed for at skaffe egnede lokaler, det vil vi i kredsene som oftest være glade for at få oplysninger om...det er jo kun godt hvis vi kan udstille nogle dejlige og egnede steder, og forskellige steder tilgodeser udstillere, så man ikke skal køre i flere timer hver gang man skal afsted. Så vi er ofte på jagt efter steder som er gode, både mht faciliteter men også beliggenhed, da man skal tænke på at det skal være tidsmæssigt ok for folk at køre dertil, samt gode forhold hvis man kører med det offentlige. Altså er det ikke en god ide at holde udstilling i udkanten af Danmark, for så vil det blive meget langt for nogle.

Der er flere kriterier, som skal opfyldes før man kan bruge det til udstilling.
Jeg kan ikke huske de præcise mål for lokale, men en hal eller festlokale/teatersal eller noget i den stil skal man bruge.
Det mindste sted jeg selv har udstillet på er på skolen i Sig, hvor vi bruger gangarealet til vores kasser og et klasselokale til selve bedømmelserne. Det funker fint, selvom pladsen er trang, men er kun til burløs, da der ikke er plads til at opstille bure.

Der bliver afholdt udstillinger på tre måder, enten helt burløs, dvs at alle dyr skal opholdes i medbragte kasser...eller delvis burløs, hvor eksempelvis salgsdyr og måske også børnedyr er i opstillede bure (det har kreds 1 gjort flere gange) og sidste mulighed er en burudstilling, med alle dyr i opstillede bure. Det kræver naturligvis mest plads.

Derudover skal der være køkkenfaciliteter som madboden kan benytte, og det i nærheden af udstillingsområdet.
Toiletter og overnatningsmulighed med bad skal også være tilstede. Som mulighed kan overnatning finde sted i tilstødende lokaler/bygninger, som f.eks. i Køge, hvor vi udstillede på gymnasiet, og overnattede på nabogrunden, hvor der ligger en skole.

Prisen er helst gratis, hvilket er muligt i flere kommuner, at låne en skole kan man godt mange steder. Nogle skoler tager gebyr for f.eks. overnattende gæster, hvorfor det også nogle gange koster et beløb at overnatte, hvor det andre gange er gratis for udstillere.
Vi har i kreds 1 f.eks. undersøgt mulighed for at bruge en sportshal, og det koster kassen...som eksempel har jeg kontaktet en sportshal i Køge, som tog flere tusinde kroner for nogle timer...altså de var vant til at man skulle bruge hallen fra f.eks. kl 10-16 og det kostede så omkring 5000 kr. Det er jo helt umuligt at betale for os, når vi skal bruge stedet i to-tre dage.

For det er også meget afgørende at man har stedet fra fredag eftermiddag til lørdag el. søndag aften (alt efter om det er endags- eller todages-/dobbeltudstilling), og der skal komme en vagt ud og låse af om aftenen og låse op om morgenen, hvilket også skal planlægges. Sådan er det ihvertfald mange steder, da alarmen skal slås til på skolerne.

Så er det også vigtigt at der er borde og stole til rådighed, vi skal bruge en del borde til indtjek og bedømmelser, og det er også rart at have borde at sidde ved til trimning, klargøring af dyr samt frokost.
Ydermere er det dejligt at man kan komme til stedet med trailer. Når burene skal slæbes ind og ud, så er det rart at man ikke skal op og ned ad trapper og ind og ud af smalle døre.
Og en container som vi må bruge til affald er også en god ting, så vi kan komme af med alle sækkene efter udstilling.

Slutteligt skal der være mulighed for at låse to lokaler af, da der skal være transit og karantænerum.


Skrevet af Line Tind
Der findes kun 10 slags mennesker:
Dem, der forstår det binære talsystem. Og dem, der ikke forstår det.


I refuse to have a battle of wits with an unarmed person
Billede Billede Billede
Billede Billede Billede
Billede Billede Billede
Sweet Leaf - Kugge.dk - Fotoguide For Dummies - Pixel's Side

Besvar