Nyre sygdom??

Spørgsmål og svar om sygdomme hos marsvin.

Redaktør: Redaktører

Besvar
Mikkonen
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 1
Tilmeldt: lør 21. sep 2013 21:17

Nyre sygdom??

Indlæg af Mikkonen » tors 26. sep 2013 20:45

Kan det virkelig passe at hvis man har et marsvin med en nyresygdom at der intet er at gøre??

Brugeravatar
Mysteries
Videnspanel
Videnspanel
Indlæg: 677
Tilmeldt: man 18. jul 2011 21:53
Geografisk sted: Glostrup
Kontakt:

Re: Nyre sygdom??

Indlæg af Mysteries » fre 27. sep 2013 23:50

Ja det kan det desværre. Du skal tænke på at når nyresvigt bliver tydeligt, dvs. marsvinet udviser symptomer, så er formentlig 75 % af nyrevævet ødelagt og det kan ikke regeneres. Det er ikke realistisk at lave en nyretransplantation og det kan være svært at ændre kostsammensætningen så den skåner nyrerne, ligesom man gør med hund og kat, hvor man kan købe dyret mere tid ved at bruge en nyrekost. Men nyresygdom kan også være sekundært til anden sygdom (diabetes mellitus, urinvejsinfektion, bumblefoot), som selvfølgelig skal rettes, hvorved det måske vil være muligt at stoppe udviklingen af nyresygdommen.
Marsvinet kan leve noget tid og have det fint, men før eller siden vil nyrerne svigte helt og kroppen forgiftes af de affaldsstoffer nyrerne ikke længere kan udskille, hvilket betyder at marsvinet får det dårligt. Der må man sørge for at få det aflivet så det ikke lider.
Er nyresygdom blevet diagnosticeret ud fra symptomerne alene, eller er der taget urinprøve og evt. blodprøve? Øget tørst og urinproduktion og afmagring kan også være tegn på diabetes mellitus, eller evt. urinvejsinfektion.
Christina

Besvar