Knækket flig af tanden og snavs kiler sig fast

Spørgsmål og svar om sygdomme hos marsvin.

Redaktør: Redaktører

Besvar
Pia Brokær
Helt ny med mutterne
Helt ny med mutterne
Indlæg: 34
Tilmeldt: tors 28. jun 2012 21:37

Knækket flig af tanden og snavs kiler sig fast

Indlæg af Pia Brokær » fre 29. jun 2012 21:22

Hej alle. :)

Tog til dyrlægen for nogle dage siden, da min dejlige han på 4 - 5 år havde en frygtelig lugt ud af munden, samt lidt "betændt"/rødligt tandkød ved højre side af nederste fortand.

Det viste sig (spørg mig ikke hvordan), at han havde knækket/flækket en flig af den ene tand i undermunden. Denne flig generede tandkødet, og imellem denne flig og tanden kilede der sig snavs fast. Har I andre nogensinde været udefor dette? Jeg besluttede han skulle i narkose, og fligen skulle fjernes. Desværre viste røntgenbilledet, at tanden er flækket ned mod tandroden (altså under tandkødet). Han fik fjernet den synlige del af den lille flig, og får antibiotika nu. Lægen og jeg håber på, at der ikke kiler sig snavs fast, så den flækker helt ned i roden.. Vi håber, at det kan vokse ud og blive slidt af af sig selv. Han trives, hygger, snakker og spiser og drikker rigtig godt.

Jeg aner ikke hvordan denne flig er kommet. Han får al den rigtige næring osv. Ville blot høre, om I nogensinde har oplevet noget lignende? Og hvordan gik det?

Kh, Pia

Eva
Har styr på mutterne :-)
Har styr på mutterne :-)
Indlæg: 632
Tilmeldt: man 7. maj 2007 15:17
Geografisk sted: Kbh SV
Kontakt:

Re: Knækket flig af tanden og snavs kiler sig fast

Indlæg af Eva » søn 1. jul 2012 21:38

Hej Pia

Det har jeg prøvet med en af mine første hanner. Jeg tog ham med til en tandspecialist i Måløv for at få undersøgt det grundigt. Tanden voksede ud, men efter seks måneder døde tanden pludseligt. Da jeg var meget glad for Frikadellen fik han opereret den døde tand i undermunden ud og frem til sin død (aflivning pga. kræft i bughulen) fik han slebet tænderne i overmunden nogle gange om ugen med en lille fodfil. Han lærte hurtigt at sidde stille, for når det var overstået var godbid. Hvis han havde fundet det ubehageligt at få slebet tænder, så havde jeg nok valgt at få ham aflivet.

Vh Eva

Besvar